Plum cake, un pa de pessic tradicional a base de mantega i, en aquest cas, amb nous, panses i poma, que el fa més suau i gustós. Tot i que és una mica dens, és molt bo i molt fàcil de fer, ideal per a esmorzar o berenar.
Ingredients
(per a un motlle de plum cake de 26 cm)
200g de sucre
200g de mantega pomada (tova, a temperatura ambient)
4 ous
250g de farina
2 pomes mitjanes
50g de panses
75g de nous trossejades
Preparació
- Posar en remull les panses amb una mica de rom.
- Treballar la mantega estovada i el sucre fins aconseguir una pasta lligada.
- Afegir els 4 ous, d'un en un, i remenant amb el batedor. (No us preocupeu si sembla que la massa es talli, quan incorporem la farina es torna a lligar).
- Afegir poc a poc la farina tamisada i remenar fins que quedi una massa homogènia (queda una massa bastant densa, costa seguir remenant, es pot fer amb les mans).
- Afegir les nous, les pomes pelades i tallades a trocets petits i les panses amb el rom.
- Tirar la massa dins el motlle.
- Es cou al forn, ja calent però flux, a 170ºC, durant uns 60 minuts.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada