Ingredients
Pa de pessic
180g de sucre
450g de farina
165g de mantega a temperatura ambient
200g de puré de carbassa
150ml de llet
3 ous
1 sobre de llevat químic (Royal)
Cobertura de formatge cremós
50g de sucre llustre
50g de mantega a temperatura ambient
115g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
1/2 cullerada d'extracte de vainilla
Massapà
100g de sucre llustre
100g de farina d'ametlla
1 clara d'ou
colorant taronja (opcional)
Preparació
Pa de pessic
- Preparar el puré de carbassa: pelar i tallar la carbassa, possar-la en una bossa de plàstic (fent-hi uns foradets) o recipient per microones. Coure en el microones fins que estigui tendra (uns 10 minuts). Un cop cuita, triturar amb el túrmix fins que quedi un puré fi i sense grumolls.
- Preescalfar el forn a 180º.
- En un bol es barregen la mantega i el sucre, remenant amb el batedor fins que quedi una mescla suau amb tacte de pomada. En aquest punt s'incorpora l'ou i es torna a batre.
- S'incorpora a la barreja la farina i el llevat, prèviament tamissats, en 3 vegades, intercalant 2 adicions de llet. Després de cada adició s'ha de rementar fins que quedi una barreja homogènia.
- Finalment s'incorpora el puré de carbassa i es barreja bé.
- Preparar el motlle, untant-lo bé amb mantega i espolsant-hi farina per totes les parets.
- Abocar la massa en el motlle i ficar al forn durant 30 minuts.
Cobertura de formatge cremós
- En un bol es baten el formatge fresc amb la mantega, fins que quedi espumós.
- S'incorpora el sucre poc a poc, sense deixar de batre, i finalment l'escència de vainilla.
- Cubrir el pa de pessic amb l'espàtula.
Massapà
- Es barreja la farina d'ametlla, el sucre i la clara d'ou, i es treballa amb les mans fins que es formi una massa compacta i homogènia.
- S'enrotlla la massa amb paper film i es deixa reposar a la nevera durant 1 hora com a mínim.
- Passat el temps de repós, se li afegeix el colorant al massapà (opcional) i es barreja amb les mans fins aconseguir el to desitjat, i se li dóna forma.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada