De receptes de galetes per decorar a base de mantega hi ha moltes... per mi, la millor és aquesta pel seu gust suau i discret.
Ingredients
125g de sucre
125g de mantega a temperatura ambient
375g de farina
1 ou
1 pessic de sal
2 cullerades de vainilla o 4 cullerades de cacau en pols
Preparació
- Batre la mantega fins que quedi cremosa.
- Afegir el sucre i seguir batent.
- Afegir l'ou i seguir batent fins que quedi ben integrat.
- Afegir l'essència o el cacau i seguir batent.
- Afegir poc a poc la farina tamisada amb un pessic de sal, fins que es formi una massa que no s'enganxi a les mans
(Tota la recepta es pot fer amb batedora elèctrica, fins que al posar la farina la massa quedi massa dura, llavors, acabar-la amb les mans)
- Posar la massa sobre un paper de forn. Posar un altre paper a sobre, i amb l'ajuda d'un corró extendre-la fins que tingui un gruix d'uns 0,4-0,5 cm.
- Posar a la nevera la massa extirada entre els dos papers fins que endureixi (mínim mitja hora).
- Un cop la massa estigui dura, es treu de la nevera i amb els talladors es van fent les galetes.
- Es posen en una plàtera de forn i es couen, en el forn prèviament escalfat, durant 8-12 minutrs (s'ha de vigiliar perquè no quedin massa cuites, sino estaran massa dures. Quan es comencin a daurar per sota es poden treure, encara que estiguin una mica toves, després s'endureixen fora del forn).
- Un cop hem fet la primera tanda de galetes fem una bola amb la massa sobrant i tornem a fer el mateix procés d'estirar la massa i posar a la nevera fins que torni a endurir. I anem fent fins que s'acabi la massa.
Gràcies Cuina per llaminers
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada