Ingredients
125g de sucre
500 cc de llet
4 rovells d'ou
50g de fècula (Maizena)
1/2 branqueta de vainilla per aromatitzar
Preparació
- Es bull la llet amb la vainilla, deixant que bulli uns minuts molt lentament o bé a foc més fort traient-la i posant-la al foc dues o tres vegades, perque quedi ben aromatitzada.
- Es treballen els rovells d'ou amb el sucre en un cassó de fons gruixut però que no sigui d'alumini perque podria ennegrir la crema. S'ha de treballar fins obtenir una barreja cremosa.
- S'afegeix la fècula a la barreja dels rovells d'ou i es torna a remenar.
- S'afegeix la llet bullent (prèviament colada), remenant amb un batedor perque els rovells no es prenguin.
- Es posa la barreja al foc sense parar de remenar amb el batedor fins que arrenqui el bull. En aquest punt es retira del foc i es continua remenant durant uns segons més pequè es podria tallar.
Crema pastissera perfumada amb cafè
- Es barreja a la crema pastissera 2 cullerades de cafè soluble desfetes amb una mica d'aigua calenta, una vegada s'ha tret la crema del foc.
Crema pastissera perfumada amb xocolata
- Es barreja a la crema pastissera 150g de xocolata de cobertura que es defà al bany maria, una vegada s'ha tret la crema del foc.
2 de des. 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada