4 de des. 2009

PLUM CAKE DE POMA, NOUS I PANSES

Plum cake, un pa de pessic tradicional a base de mantega i, en aquest cas, amb nous, panses i poma, que el fa més suau i gustós. Tot i que és una mica dens, és molt bo i molt fàcil de fer, ideal per a esmorzar o berenar.
Ingredients
(per a un motlle de plum cake de 26 cm)

200g     de sucre
200g     de mantega pomada (tova, a temperatura ambient)
4            ous
250g     de farina
2            pomes mitjanes
50g       de panses
75g       de nous trossejades
Preparació

- Posar en remull les panses amb una mica de rom.
- Treballar la mantega estovada i el sucre fins aconseguir una pasta lligada.
- Afegir els 4 ous, d'un en un, i remenant amb el batedor. (No us preocupeu si sembla que la massa es talli, quan incorporem la farina es torna a lligar).
- Afegir poc a poc la farina tamisada i remenar fins que quedi una massa homogènia (queda una massa bastant densa, costa seguir remenant, es pot fer amb les mans).
- Afegir les nous, les pomes pelades i tallades a trocets petits i les panses amb el rom.- Preparar el motlle: untar bé amb margarina totes les parets i el fons. Tirar farina suficient per cubrir totes les parets del motlle. Donant copets al motlle, assegurar-nos que totes les parets i el fons queden ben cobertes de farina (mai amb la ma ni refregant). Finalment extreure la farina sobrant donant cops al motlle sobre la pica.
- Tirar la massa dins el motlle.
- Es cou al forn, ja calent però flux, a 170ºC, durant uns 60 minuts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates