8 de des. 2009

PASTÍS DECORAT AMB BUTTER-CREAM

Aquest és un pastís molt suau, fàcil i vistós i que el podem adaptar als nostres gustos en la cobertura i en el farcit (en aquest cas vaig fer servir mermelada d'albercoc, però es pot utilitzar qualsevol altra mermelada, crema de chocolata o inclús la mateixa crema de mantega que farem servir per a cobrir el pastís.


Ingredients

1 pa de pessic tartada
1 pot de mermelada d'albercoc

Crema de mantega amb merenga italiana
100g     de sucre
250g     de mantega a temperatura ambient
40g       d'aigua
2           clares d'ou

Preparació

Crema de mantega
- En un cassó posar a escalfar l'aigua i el sucre. Quan arrenqui el bull, retirar-lo del foc.
- Muntar les clares amb les barilles. Quan estiguin pràcticament muntades, s'ha d'incorporar l'almíbar que hem fet abans lentament, deixar caure un filet, i sense deixar de batre les clares. Continuar batent fins que estiguin ben muntades i fredes. (En aquest pas s'ha d'anar amb molt de compte perque les clares es poden desmuntar i llavors queda com una espècie de glassa líquida que ja no ens serveix, han de quedar ben muntades).
- Treballar la mantega deixant-la a punt pomada, i després barrejar amb la merenga que hem preparat. Pot donar la sensació que es talla, però s'ha de seguir batent fins que els ingredients s'uneixin del tot i la barreja tingui una textura homogénea i cremosa.
- Incorporar l'aromatitzant (en aquest cas vainilla líquida, però es pot fer servir qualsevol cosa: café, licor...) i tornar a barrejar bé.
- Reservar la crema de mantega a la nevera fins al moment d'utilitzar-la. S'ha de treure de la nevera uns minuts abans de fer-la servir, i batre-la fins que torni a tenir la textura de crema.

Muntatge del pastís

- Tallar el pa de pessic en les capes que vulguem fer.
- Posar una mica de crema de mantega en una màniga pastissera i dibuixar amb la crema el contorn de cadascuna de les capes de pa de pessic (menys la que va a dalt de tot). Aixó és perquè el farcit no arribi fins a les puntes i no ens taqui la cobertura de crema de mantega.
- Mullar cadascuna de les capes (menys la de dalt de tot) amb xarop o almíbar per a que el pastís estigui més esponjós i menys sec (en aquest cas, meitat aigua meitat rom, però el gust no s'aprecia).
- Posar el farcit a les capes (en aquest cas mermelada d'albercoc) i muntar el pastís posant-les una a sobre de l'altre.
- Donar color a la crema de mantega amb colorant alimentari en gel (suposo que si es fa amb colorant líquid també funcionaria bé).
- Cobrir el pastís amb la crema de mantega amb una espàtula i anar-la allisant amb l'espàtula o un ganivet fins que tinguem el punt de finor que ens agradi.
- Decorar. En aquest cas vaig tirar per sobre cobertura de chocolata (disoldre la mateixa quantitat de xocolata de cobertura en la mateixa quantitat de nata líquida per muntar) i ho vaig decorar amb màniga pastissera amb la mateixa crema de mantega colorejada de manera diferent que la cobertura de tot el pastís.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates