8 de des. 2009

PA DE PESSIC DE CARBASSA AMB COBERTURA DE FORMATGE CREMÓS



Ingredients

Pa de pessic
180g     de sucre
450g     de farina
165g     de mantega a temperatura ambient
200g     de puré de carbassa
150ml   de llet
3            ous
1 sobre de llevat químic (Royal)

Cobertura de formatge cremós
50g      de sucre llustre
50g      de mantega a temperatura ambient
115g    de formatge cremós (tipus Philadelphia)
1/2 cullerada d'extracte de vainilla

Massapà
100g     de sucre llustre
100g     de farina d'ametlla
1 clara d'ou
colorant taronja (opcional)




Preparació

Pa de pessic
- Preparar el puré de carbassa: pelar i tallar la carbassa, possar-la en una bossa de plàstic (fent-hi uns foradets) o recipient per microones. Coure en el microones fins que estigui tendra (uns 10 minuts). Un cop cuita, triturar amb el túrmix fins que quedi un puré fi i sense grumolls.
- Preescalfar el forn a 180º.
- En un bol es barregen la mantega i el sucre, remenant amb el batedor fins que quedi una mescla suau amb tacte de pomada. En aquest punt s'incorpora l'ou i es torna a batre.
- S'incorpora a la barreja la farina i el llevat, prèviament tamissats, en 3 vegades, intercalant 2 adicions de llet. Després de cada adició s'ha de rementar fins que quedi una barreja homogènia.
- Finalment s'incorpora el puré de carbassa i es barreja bé.
- Preparar el motlle, untant-lo bé amb mantega i espolsant-hi farina per totes les parets.
- Abocar la massa en el motlle i ficar al forn durant 30 minuts.

Cobertura de formatge cremós
- En un bol es baten el formatge fresc amb la mantega, fins que quedi espumós.
- S'incorpora el sucre poc a poc, sense deixar de batre, i finalment l'escència de vainilla.
- Cubrir el pa de pessic amb l'espàtula.

Massapà
- Es barreja la farina d'ametlla, el sucre i la clara d'ou, i es treballa amb les mans fins que es formi una massa compacta i homogènia.
- S'enrotlla la massa amb paper film i es deixa reposar a la nevera durant 1 hora com a mínim.
- Passat el temps de repós, se li afegeix el colorant al massapà (opcional) i es barreja amb les mans fins aconseguir el to desitjat, i se li dóna forma.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates