Ingredients
1 pa de pagès de 1 kg
300g de cebes tendres
2 grans d'all
300g de formatge emmental
200g de formatge gruyere
200g de formatge roquefort
250g de maionesa
150cc de vi blanc
1 cullerada de mostassa
Preparació
- Amb l'ajuda d'un ganivet llarg i prim, es fa una incissió a la part de baix del pa, s'entra fins trobar l'altre extrem i es va resseguint el pa per la part de dintre, primer per un costat i després per l'altre. Quan s'ha tallat tota la molla que toca la base del pa, s'escapça la part de dal i es talla la molla que va enganxada a la crosta de tot el voltant. Feta aquesta operació, es treu la molla del rodó tota sencera i es talla a daus per sucar.
- En un cassó es posen a coure les cebes i els alls pelats i picats amb oli, fins que s'hagin estovat. en aquest punt es retira del foc i es trituren juntament amb el vi i la mostassa.
- Es barreja la preparació feta amb la maionesa i el formatge tallat a daus petits.
- Es farceix el pa amb la barreja feta i es tapa, de manera que torni a la seva forma inicial.
- S'embolica bé amb doble full de paper d'alumini i s'ajusta bé perquè no quedi gens d'aire.
- Es posa a coure al fonr, ja calent, durant una hora.
- Passat el temps de cocció s'ha de servir ràpidament amb els daus de pa per sucar a la founde.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada