Una planxa de pa de pessic que podem utilitzar per a un braç de gitano o per a fer pastissos tipus mousse, bavaroise, etc. Es pot fer tot tipus de dibuixos (arabescos, cors, cercles...) inclús lletres o números, però tenint en compte que els haurem de fer al revés!
Ingredients
100g de sucre
100g de farina
20g de cacau en pols
3 ous
3 clares d'ou
Preparació
- Es baten els ous sencers amb 75 g de sucre, fins que agafin volum i agafin un to blanquinós.
- Incorporar la farina passada pel sedàs amb molta suavitat i moviments envolvents, remanant el mínim possíble per a que la farina quedi ben integrada.
- A part, es baten les clares i a mig muntar, s'hi afegeix el sucre.
- S'incorporen les clares muntades a punt de neu a la barreja dels ous i el sucre, barrejant suaument i el menys possible per a que quedi ben integrat.
- Es separen 80g de la massa i s'hi afegeix 20g de cacau en pols.
- Amb una màniga pastissera es fan els dibuixos sobre una safata de forn coberta amb un paper de forn, i es fica al congelador uns minuts.
- Treure la safata del congelador, tirar la massa restant per sobres els dibuixos congelats i coure durant uns 8 minuts a forn mig, prèviament escalfat.
- Deixar refredar totalment i treure el paper de forn amb molt de compte perquè no se'ns trenqui la planxa.
1 comentaris:
Quina preciositat!!! Ho havia vist a algun lloc, però mai m'hauria imaginat que es feia així, tan fàcilment :-D
Publica un comentari a l'entrada