Ingredients
(10-12 persones. Motllo 26 cm diàmetre)
Pa de pessic
250g de sucre
225g de farina
25g de cacau en pols
8 ous
Farciment
1 pot mermelada fruits vermells
Cobertura
200g nata per muntar
200g xocolata de cobertura
Preparació
- Es baten els ous i el sucre fins que han augmentat unes 3 vegades el volum i han quedat blanquinosos.
- S'afegeix la farina i el cacau passats pel sedàs procurant de treballar-ho el mínim possible perquè quedi ben esponjós.
- S'una i enfarina un motlle i s'hi aboca la pasta. Es cou al forn, ja calent, a 180º, de 30 a 40 minuts.
- Un cop cuit el pa de pessic, es retira del forn i es deixa refredar.
- Un cop el pa de pessic estigui ben fret, es desmotlla i es talla en les capes que vulguem.
- Es farceix el pa de pessic amb l'ingredient escollit (en aquest cas mermelada) i es torna a muntar capa sobre capa.
* Per a que el pastís quedi més suau i esponjòs és convenient "mullar" amb xarop cadascuna de les capes abans d'untar-hi el farciment. En aquest cas, posar en un casó 100g de sucre i 100g d'aigua i posar al foc fins que el sucre quedi ben disolt. Deixar refredar una mica, i amb un pinzell de cuina anar "pintant" cadascuna de les capes del pastís. Després ja s'hi pot posar a sobre el farciment.
- Per preparar la cobertura, escalfar la nata líquida al foc i disoldre-hi ben bé la xocolata.
- Per a que la cobertura quedi ben llisa i brillant, cal abocar-la sobre el pastís quan encara és calenta i líquida, movent el pastís fins aconseguir que quedi ben cobert, evitant utilitzar espatules o altres estris.
* La decoració està feta amb glassa, i les marietes són espelmes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada