3 de febr. 2010

PA DE PESSIC CELÍAC

Em va costar que un parell de pans de pessic anessin a parar a les escombraries... però finalment li vaig trobar el punt: un pa de pessic esponjós, de gust suau, perfecte per a base de pastissos, totalment apte per a persones celíaques!!!

En aquest cas està farcit de mermelada de maduixa i decorat amb fondant, recreant el meravellós món del Bob Esponja... tot sense glutten, és clar!


Ingredients

250g     de sucre
100g     de maizena
75g       de farina de blat de moro
6           ous

Preparació

- Es baten 3 ous i 3 rovells amb 200g de sucre fins que quedin blanquinosos i agafin relleu.
- A part, es munten les clares ben fortes (a mig muntar, s'hi tiren 50g de sucre).
- S'afegeix a la barreja dels ous i els rovells la maizena i la farina de blat de moro, passades pel sedàs, procurant treballar-ho amb molta suavitat perquè quedi ben esponjós.
- S'afegeix a la barreja anterior les clares muntades, tenint la mateixa precaució per a que no s'abaixi.
- S'unta amb mantega i enfarina el motlle i s'omple amb la pasta preparada.
- Es cou a forn suau, de 30 a 40 minuts. 

2 comentaris:

Ruben ha dit...

Quina cucada de fondant :-)
Amb la passió que desperta el Bob Esponja a casa, és possible que al següent aniversari surti un pastís d'aquest tema... costa molt de fer les formes? He fet un pastís de fondant, però només eren ratolins, molt fàcils de formar.

Anna ha dit...

ei surfzone! lo dels ninotets no és que sigui molt difícil, però és molt entretingut, així que és qüestió de paciència i d'agafar-s'ho amb calma... ah! i fes-los amb pasta de goma, eh? com s'asseca ràpid et permet donar-li forma, amb el fondant, com no s'asseca mai, és impossible donar-li forma. bueno, no sóc súper experta en tot aixó, però si necessites algun aclariment, ja saps! encantada d'ajudar al meu únic lector que s'ha atrevit a deixar un comentari... jeje.

Publica un comentari a l'entrada

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates