4 de juny 2010

BOB ESPONJA

1 de juny 2010

ABRACADABRA...

27 de maig 2010

PASTÍS AEROPORT

Un pastisset per celebrar el primer aniversari del Joan. Com que els seus papis són pilots, un aeroport ben ple d'avions!!!!


24 de maig 2010

PASTÍS EMBARASSADA




20 de maig 2010

CASETA DE GALETA

De casetes d'aquestes n'havia vist moltes, però amb decoració nadalenca. Em venia molt de gust fer-ne una i l'altre dia, que vam fer la inaguració del pis d'una amiga, em va semblar que seria un regal "mono" i original. La veritat és que és molt més senzilla i intuitiva de fer que no pas d'explicar-ho, així que ningú s'espanti per l'explicació, que no és gens complicada...


Ingredients

Galetes
125g de sucre
125g de mantega a temperatura ambient
375g de farina
1 ou
1 pessic de sal
4 cullerades de cacau en pols

Glassa per decorar
200g de sucre glass
1 clar d'ou





Preparació
Abans de ficar-nos a la cuina necessitem els "plànols" de la nostra casa. Els podem buscar per internet o disenyar-la nosaltres mateixos, fent-la tan senzilla o tan complicada com vulguem, amb més o menys accessoris, amb més o menys detalls... La única cosa que em de tenir en compte és que hem de fer una plantilla (sobre paper) de totes les peces que formaran part de la nostra casa, i hem d'anar en compte que totes les mides ens quadrin. Aquí poso les plantilles de la meva casa, facileta, facileta, per si algú s'anima.


Ara que ja tenim les plantilles de la casa podem començar a fer la massa de les galetes:
- Batre la mantega fins que quedi cremosa.
- Afegir el sucre i seguir batent.
- Afegir l'ou i seguir batent fins que quedi ben integrat.
- Afegir el cacau i seguir batent.
- Afegir poc a poc la farina tamisada amb un pessic de sal, fins que es formi una massa que no s'enganxi a les mans
(Tota la recepta es pot fer amb batedora elèctrica, fins que al posar la farina la massa quedi massa dura, llavors, acabar-la amb les mans)
- Posar la massa sobre un paper de forn. Posar un altre paper a sobre, i amb l'ajuda d'un corró extendre-la fins que tingui un gruix d'uns 0,4-0,5 cm.
- Posar a la nevera la massa estirada entre els dos papers fins que endureixi (mínim mitja hora).
- Un cop la massa estigui dura, es treu de la nevera i amb les plantilles de cartolina que hem fet i un ganivet fem les diferents parts de la caseta. 
- Es posen en una plàtera de forn i es couen, en el forn prèviament escalfat, durant 8-12 minutrs (s'ha de vigiliar perquè no quedin massa cuites, sino estaran massa dures. Quan es comencin a daurar per sota es poden treure, encara que estiguin una mica toves, després s'endureixen fora del forn).
- Per fer una caseta d'aquestes mides, sobrarà ben bé la meitat de la massa. Si no es vol aprofitar al moment es pot congelar per utilitzar un altre dia un cop s'hagi descongelat.
- Deixar refredar totalment.


Ara cal fer la glassa, que servirà per decorar i ens farà de "ciment" entre les diferents parts de la casa:
- Muntar la clara a punt de neu.
- A mig muntar, i sense deixar de batre, tirar unes gotetes de llimona i afegir, poc a poc, el sucre glas.

Ara ja tenim tot el que necessitem: les parts de la casa en galeta i la glassa (que la podem tenyir amb colorants alimentaris si volem).

Abans de començar a muntar hem de decorar les galetes. Com vulgueu, inclús es poden fer servir carmelets o gominoles. En aquest cas vaig resseguir el contorn de totes les parts amb màniga on hi havia ficat la glassa. Després, un cop estigui una miqueta seca (sobretot si feu servir glassa de diferents colors), apartar una part de la glassa i ficar-hi unes gotetes d'aigua perque quedi més líquida. Ficar aquesta glassa en una altra màniga i reomplir les galetes, per dins el contorn que hem dibuixat. (La consistència d'aquesta glassa ha de ser prou líquida perque es vagi extenent per sobre la superfície de la galeta, ajudant-la una mica, si cal, amb un escuradents en els racons, però vigilant perquè no sigui massa líquida i sobresurti per sobre del contorn).

La resta de la glassa a la que no hem incorporat aigua i que farem servir per muntar la casa, s'ha de guardar a la nevera, on aguanta perfectament 2 o 3 dies.

Un cop decorades les galetes les hem de deixar secar abans de muntar-les (mínim un dia sencer). I ara ja les podem muntar, posant un fil de glassa a les vores i anant unint les diferents parts (haurem d'anar posant algun objecte perque s'aguanti mentre es seca, que no tarda gaire, al portar tant poc líquid).


12 de maig 2010

La festa d'aniversari del Winnie the Pooh


 


 

10 de maig 2010

Boda Rociera

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates