14 de febr. 2010

PASTÍS SACHER II


Ingredients
(6-8 persones. Motllo 15 cm diàmetre)

Pa de pessic
125g     de sucre
125g     de farina
50g       de xocolata de cobertura
4           ous

Farciment i decoració
200g     nata per muntar
200g     xocolata de cobertura

Cobertura: Crema de mantega amb merenga italiana
100g de sucre
250g de mantega a temperatura ambient
40g d'aigua
2 clares d'ou

Preparació
- Es baten els ous i el sucre fins que han augmentat unes 3 vegades el volum i han quedat blanquinosos.
- S'afegeix la farina passats pel sedàs procurant de treballar-ho el mínim possible perquè quedi ben esponjós.
- Es desfà la xocolata al bany Maria i s'incorpora amb suavitat a la mescla anterior.
- S'una i enfarina un motlle i s'hi aboca la pasta. Es cou al forn, ja calent, a 180º, uns 30 minuts.
- Un cop cuit el pa de pessic, es retira del forn i es deixa refredar.
- Un cop el pa de pessic estigui ben fret, es desmotlla i es talla en les capes que vulguem.
- Es farceix el pa de pessic amb l'ingredient escollit, en aquest cas ganache de xocolata (escalfar la nata i disoldre-hi el mateix pes de xocolata de cobertura) i es torna a muntar capa sobre capa.
* Per a que el pastís quedi més suau i esponjòs és convenient "mullar" amb xarop cadascuna de les capes abans d'untar-hi el farciment. En aquest cas, barrejar en un got la mateixa quantitat d'aigua que de Bailey's, i amb un pinzell de cuina anar "pintant" cadascuna de les capes del pastís. Després ja s'hi pot posar a sobre la xocolata del farciment.
- Preparar la cobertura, Crema de mantega amb merenga italiana, en aquest cas amb dos cullerades soperes de Bailey's per donar-hi sabor, en comptes de l'essència de vainilla.
- Cobrir el pastís amb la crema de mantega i decorar al gust. En aquest cas, la crema de mantega està tenyida amb colorant alimentari blau i el pastís acabat abocant per sobre la ganache que ens ha sobrat del farciment.

1 comentaris:

Ruben ha dit...

Tot i que l'altre Sacher té l'aspecte més típic, jo em quedaria aquest, el trobo més bonic i original :-)

Publica un comentari a l'entrada

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates