30 de gen. 2010

PETITES BAVAROISES FARCIDES DE XOCOLATA

Seguint amb el tema de les bavaroises, un postre individual de textura suau i gust de vainilla amb el contrast del cor de xocolata.


Ingredients

175g     de sucre
300cc   de llet
300cc   de nata per muntar
100g     de xocolata de cobertura
4           rovells d'ou
1/2        branqueta de vainilla
8g         de gelatina en fulls

Preparació

- Posar la llet, amb la branqueta de vainilla, a foc suau perquè es vagi aromatitzant.
- En un cassó preparar una crema amb els rovells d'ou i 125g de sucre. Quan estigui ben remenat, s'hi afegeix la llet aromatitzada, prèviament colada i es posa al foc, sense deixar de remenar amb un batedor just fins que arrenqui el bull.
- Es retira la crema del foc i s'hi afegeixen els fulls de gelatina, que prèviament s'han tingut en remull amb aigua freda uns 10 minuts, ben escorreguts. Remenar fins que la gelatina estigui ben desfeta i deixar refredar. Perquè no hi quedin grumolls,  s'ha d'anar remenant de tant en tant amb un batedor.
- A part, es munta la nata. A mig muntar, s'hi afegeix els 50g de sucre restants.
- Quan la crema ja s'ha refredat i ha agafat una mica de consistència, s'hi afegeix la nata, amb molta precaució perquè no es talli ni hi quedin grumolls.
- Es desfà la xocolata al bany maria.
- Un cop la xocolata sigui una mica freda, es barreja amb una tercera part de la crema preparada.
- Per muntar les petites bavaroises, mullem les flameres individuals, escorrem l'excés d'aigua i s'hi reparteix la crema de vainilla, deixant una tercera part de la flamera per omplir.
- La crema de xocolata es posa en una màniga pastissera i s'injecta a la crema que hi ha a les flameres.
- Deixar refredar a la nevera (millor d'un dia per l'altre a la nevera, però com a mínim 4 hores).
- Per desemotllar, passar un ganivet fi per les vores de la flamera i summergir-la uns segons en aigua calenta, vigilant que no entri l'aigua a la bavaroise.
- Es pot servir així mateix o decorant-la al gust. En aquest cas està decorada amb úna reducció de moscatell que hi donava un gust molt bo.
- Per fer la reducció de moscatell, posar un litre del vi a foc suau i deixar que vagi reduint fins que agafi una textura com de caramel líquid (entre mitja hora i una hora).

1 comentaris:

Ruben ha dit...

Mmmm... quina pinta més bona té això :-)
M'agrada molt per dues raons:
m'encanten les postres que porten sorpresa a dins, especialment si aquesta sorpresa inclou xocolata.
m'encanten les postres individuals, perquè ningú es baralli pel tall gros XD

Publica un comentari a l'entrada

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates