31 de gen. 2010

PA DE PAGÈS FARCIT DE FONDEU

Una founde fàcil, molt bona i que sempre sorprèn!


Ingredients

1           pa de pagès de 1 kg
300g     de cebes tendres
2           grans d'all
300g     de formatge emmental
200g     de formatge gruyere
200g     de formatge roquefort
250g     de maionesa
150cc   de vi blanc
1           cullerada de mostassa

Preparació

- Amb l'ajuda d'un ganivet llarg i prim, es fa una incissió a la part de baix del pa, s'entra fins trobar l'altre extrem i es va resseguint el pa per la part de dintre, primer per un costat i després per l'altre. Quan s'ha tallat tota la molla que toca la base del pa, s'escapça la part de dal i es talla la molla que va enganxada a la crosta de tot el voltant. Feta aquesta operació, es treu la molla del rodó tota sencera i es talla a daus per sucar.
- En un cassó es posen a coure les cebes i els alls pelats i picats amb oli, fins que s'hagin estovat. en aquest punt es retira del foc i es trituren juntament amb el vi i la mostassa.
- Es barreja la preparació feta amb la maionesa i el formatge tallat a daus petits.
- Es farceix el pa amb la barreja feta i es tapa, de manera que torni a la seva forma inicial.
- S'embolica bé amb doble full de paper d'alumini i s'ajusta bé perquè no quedi gens d'aire.
- Es posa a coure al fonr, ja calent, durant una hora.
- Passat el temps de cocció s'ha de servir ràpidament amb els daus de pa per sucar a la founde.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates