5 de gen. 2010

PA DE CARBASSA

Un pa de molla densa, molt bo i amb un lleuger gust de carbassa.



Ingredients

500g     de carbassa pelada i sense llavors
600g     de farina
25g       de llevat fresc (el venen en el Mercadona en paquetets de 25g)
2           culleradetes de sal



Preparació

- Pelar la carbassa i tallar-la a daus mitjans, retirant totes les llavors i les fibres.
- Coure la carbassa. Es pot fer al foc, cobrint la carbassa amb aigua i fent-ho bullir a foc suau fins que la carbassa estigui molt tendra. O al microones, posant la carbassa en un recipient apte per a microones i tapant-lo amb paper film al que li farem uns foradets (aproximadament 20 minuts a temperatura màxima).
- Un cop cuita la carbassa, s'escorre i es tritura fins que quedi un puré molt fi, i es deixa refredar.
- Es desfà el llevat amb una mica d'aigua tèbia (vigilar que no sigui gaire calenta) i s'incorpora al puré de carbassa.
- Es bareja el puré amb la farina i la sal i es pasta fins que quedi una massa ben ferma. Si queda molt seca, es pot incorporar una mica del líquid de coure la carbassa o aigua, encara que en principi no serà necessari, la carbassa cuita ja aporta prou líquid.
- Si volem en aquest punt podem incorporar a la massa nous trocejades o pipes de carbassa, al gust.
- Un cop la massa estigui ben lligada i pastada, posar a un recipient lleugerament untat amb oli. Cobrir amb un drap de cuina i deixar fermentar en un lloc càlid durant una hora, o fins que la massa hagi duplicat el seu volum.
- Un cop feta la primera fermentació, tornar a pastar una mica la massa, formar una bola o la forma que vulguem que tingui el pa, posar sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Tornar a cobrir amb el drap i deixar reposar 50 minuts o fins que hagi augment de volum una altra vegada.
- En aquest punt, es pot fer uns talls a la superfície del pa, es fica al forn preescalfat a 220º uns 40 minuts o fins que estigui ben cuit i dorat. Per comprovar la cocció del pa, li podem donar uns copets a la base i ha de sonar a buit.
- Deixar refredar i menjar!!!



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Temes

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates