7 de des. 2009

PUDING SOUFFLÉ ROYAL

Aquest és un pastís una mica laboriós, però val molt la pena perquè és absolutament deliciós: per fora té una capa de pa de pessic i per dins és un sufflé amb gust avainillat que convinat amb l'àcid de la mermelada de gerds està... mmmmmm.



Ingredients

200g     de sucre
1            planxa de braç de gitano
200g     de mermelada de gerds o fruits vermells
75g       de mantega
75g       de farina
400cc   de llet
6            ous
1 pot de mermelada d'albercoc
1/2 branqueta de vainilla per aromatitzar




Preparació

- Es fa una planxa de pa de pessic (la podem tenir congelada i descongelar abans de necessitar-la); s'unta tota la planxa amb la mermelada de gerds; s'enrosca com si fos un braç de gitano; s'embolica amb paper film; i es posa a la nevera.
- Quan el braç de gitano estigui totalment fred, es treu de la nevera, es talla llesques d'aproximadament 1cm de gruix i es reserven.
- S'unta amb mantega el motlle que utilitzarem, que ha de poder anar al forn (en el meu cas, un bowl de pyrex).
- Es forren les parets del motlle amb les llesques de pa de pessic, possant-ne primer una a la base i després anant pujant, vigilant que quedin ben col·locades, doncs és el que després es veurà. Reservar.
- Es posa a escalfar la llet amb la branqueta de vainilla. S'ha de deixar bullir a foc suau una mica perquè aromatitzi.
- En un altre casó, es posa la mantega al foc. Quan estigui desfeta, s'hi tira la farina, prèviament tamisada, i es remena ràpidament amb un batedor, i es posa que cogui una mica al foc.
- Es retira la barreja del foc i s'hi incorporen els rovells d'ou, el sucre i la llet que abans hem aromatitzat colada. Cal barrejar amb el batedor un cop haguem tirat cadascun dels ingredients, procurant que no quedin grumolls.
- Es posa la mescla, ben barrejada, al foc fins que bulli. A partir d'aquest moment, ha de coure durant uns 2 minuts i després es retira.
- En un altre recipient es munten les clares a punt de neu, i quan siguin fortes es barregen a la crema anterior, remenant lentament amb el batedor.
- Un cop estigui ben barrejada, s'aboca la massa al motlle que ja tenim forrat amb les llesques de braç de gitano.
- El sufflé s'ha de coure al bany Maria, primer al foc fins que comenci a bullir i després al forn, prèviament escalfat, durant una hora - una hora i mitja, depenent del forn (a partir de l'hora, comprovar la cocció del sufflé punxant-lo amb una agulla de fer mitja. Quan surti neta, treure del forn). Si veiem que les puntes de pa de pessic es torren massa, podem tapar-lo amb paper d'alumini.
- S'ha d'esperar a que es refredi per desemotllar-lo i pintar-lo amb mermelada d'albercoc (prèviament escalfada al microones i colada).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

100g de sucre | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates